Opis

Najważniejszą figurą w restauracji jest kelner. Prócz wykonywanego zawodu, powinien być dobrym aktorem. Jak to czasem bywa, każdy ma prawo posiadać zły humor, mieć trudności itp. a pomimo to powinien być zawsze roześmiany, grzeczny, spolegliwy oraz rozmowny. Restauratorzy niezmiernie sobie cenią obsługę kelnerska, bo zdają sobie sprawę z tego, iż to od nich zależy, w jaki sposób i w jakim czasie zostanie obsłużony klient. W tym zawodzie, kelner doznaje też nieprzyjemnych sytuacji. Na pewno każdy z nas słyszał wiele dowcipów typu: „kelner w mojej zupie wypływa mucha” itp. krótko mówiąc, klient nie jest usatysfakcjonowany z zamówionego dania. Co w takiej sytuacji uczyni profesjonalny kelner?

Rzecz jasna przeprosi, przyjmie reklamacje, w tej sytuacji nie ma sensu udowadniać kto ma racje, albowiem racje ma zawsze konsument. Podsumowując, kelnerowanie jest sztuką która nam akompaniuje na wielu niezapomnianych uroczystościach, począwszy od chrztu, wesela zakończywszy na innych może nawet mniej rozkosznych uroczystościach – przetestuj również sklep z wyposażeniem gastronomicznym. Kelnerowanie jest jak balet, jaki wymaga miesięcy a nawet lat praktyki. Utrzymanie czystości w zakładzie gastronomicznym jest niesłychanie skomplikowane z uwagi na rozmaitość występujących zabrudzeń. Sanepid nakłada wielkie wymogi i cierpliwie tego dopilnowuje. Sanepid jednoczy nam się z czymś złym, z osobami nakładającymi doskonałe kary za niedostosowanie się do rozporządzeń, regulaminu.

Niemniej pełnią rolę doradców, starających się wspomóc zorganizować pracę w sposób bezpieczny i nie zagrażający zdrowiu konsumentów. W kluczowej mierze, zdrowe i smaczne posiłki przyrządzane w kuchni zakładu zależy od jej czystości, oraz sposobu jej przechowywania. Co jesteśmy w stanie ogłosić o czystości naczyń? Niezmiernie istotnym urządzeniem pomagającym obronić czystość jest zmywarka. Mycie odbywa się w przegródce mycia z użyciem płynu. Wedle dokonanych badań, naczynia umyte w zmywarce z godziwą chemią wykazują 0 bakterii/cm3 (norma dopuszcza 100 bakterii/cm3), przy czym naczynia myte ręcznie to smutne nie zawierają takich wyników. Pamiętajmy też o środkach czystości, myjąco-antybakteryjnych, o myciu podłóg oraz ścian, albowiem to one są najogromniejszym magnesem na drobnoustroje.

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Prowadzenie osobistej knajpy – na co trzeba uważać?”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *